Home klimmenboulderenSkiën+Boarden  biken  groepen  kids    shop  zaalhuur
Rock Steady Home  

Aanvragen van een Klimvaardigheidsbewijs

Er is steeds meer vraag naar een bepaalde mate van controle op de competenties van klimmers. Anders gezegd: Voor een klimhal is het handig om een indicatie te hebben over het niveau van een klimmer. In België is dit zelfs door de overheid verplicht gesteld.
In de laatste 3 maanden van 2010 (oktober, november en december) kunnen ervaren sportklimmers zonder Klimvaardigheidsbewijs (KVB) deze op een eenvoudige wijze behalen.
Als je als klimmer bekend bent bij ons en wij weten dat je over voldoende competenties beschikt om ingeschaald te worden voor een KVB, dan kun je dit KVB bij ons aanvragen.
Indien wij niet weten of je competenties goed genoeg zijn voor directe uitgifte van een KVB dien je bij ons een toets te doen. Hiervoor organiseren wij een toetsmoment op de laatste dinsdag en donderdag van de maand, om 19.30, waar je wordt getoetst volgens de normen van de NKBV. Indien wij je competenties als voldoende beoordelen kun je een KVB aanvragen.
Bij onvoldoende beoordeling of bij twijfel over je competenties dien je bij ons een cursus te volgen. Slaag je voor de cursus dan kun je een KVB aanvragen.

De kosten voor een KVB bedragen € 7,50
De kosten voor de toets inclusief KVB bedragen € 17,50. De toets neemt ongeveer een half uur in beslag.
Een volledige cursus kost € 110. Dit is voor 4 lessen van 2 uur, inclusief een maand vrij klimmen.


<< terug